MBO Zelfstandig Make-up Artist

Altijd al gedroomd van het beroep van visagist? Wil jij ook van je creatieve kant je beroep maken? Werken voor een exclusief cosmetica merk? Kies dan voor de visagie opleiding Zelfstandig Make-up Artist van Beautypartner!

Als make-up artist ga je opdrachten uitvoeren op locatie voor commerciële klanten, denk hierbij bijvoorbeeld aan fotoshoots, televisie, film, reclame en evenementen. Je luistert naar de wensen van je opdrachtgever en voert deze naar behoren uit.
Je bent creatief, veelzijdig en klantgericht.

De opleiding Zelfstandig Make-up Artist helpt je op weg naar een succesvolle carrière als visagist.

Deze opleiding is absoluut bedoeld voor diegene die er echt hun beroep van willen maken. Om die reden garanderen wij kwaliteit en wordt er een visagie opleiding op hoog niveau gegeven. Jouw medestudenten zijn allemaal net zo enthousiast als jij, waardoor het tempo hoog is en de visagie opleiding vrij pittig.

Wil je een afwisselende en praktijkgerichte opleiding? De opleiding Zelfstandig Make-up Artist biedt jou dan het perfecte diplomatraject.
Na voltooiing van deze opleiding kun je eventueel besluiten om verder te gaan met een MBO-niveau 4 opleiding.

 • Voor wie?

  Deze opleiding is voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een Zelfstandig Make-up Artist in de beauty- en cosmeticabranche. Ook als je een bredere carrière op het gebied van marketing of sales ambieert binnen deze branche, is de opleiding Zelfstandig Make-up Artist een uitstekende keuze.

  Opzet

  De opleiding Zelfstandig Make-up Artist bestaat uit 4 modules, waarvan 3 modules met 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen, en 1 uitgebreide module Make-up Artist, van 20 bijeenkomsten.

  Je volgt een begeleidingsprogramma waarin je ondersteunt wordt bij het maken van praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 6 lessen. Deze lessen worden verspreid over de duur van opleiding. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een bekwame docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

 • Stage

  Het is verplicht om een stage te doorlopen, waarin je relevante werkervaring opdoet bij een leerbedrijf.
  Tijdens de stage ga je in de praktijk aan de slag met wat je leert in je opleiding. Je maakt ook diverse praktijkopdrachten die je daarna uitwerkt in je praktijkportfolio. Je kunt beginnen met de stage wanneer je zelf wilt.
  Het verplicht aantal stage-uren voor deze opleiding is 640 uur. Wanneer je al een baan hebt kun je, mits jouw werkgever een erkend leerbedrijf is of wordt, jouw arbeidsuren met de verplichte stage uren verrekenen.

  Over het algemeen werk je vier dagen in de week (32 uur). Het minimale aantal uren per week dat je moet werken is 20 uur.
  Belangrijk is dat het aantal uren dat je werkt op het contract staat; er mag niet worden gewerkt met een 0-uren contract.

 • Afstuderen

  Je rondt de modules af met een mondeling examen of met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een gesprek over je complete praktijkportfolio.

  Officieel diploma

  Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt en je praktijkportfolio wordt ook met een voldoende beoordeeld, ontvang je van Scheidegger het diploma ‘MBO Commercieel Medewerker Binnendienst, niveau 3’.

  Klik onderaan op details voor meer informatie en het studieprogramma

Start: In overleg, neem contact met ons op.
Aantal plaatsen: 20
Aangemeld: 0
Beschikbaar: 20
Prijs: € 12.750,00

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl