MBO Verkoopmedewerker Parfumerie

Je wilt gaan werken als verkoper cosmetica in een parfumerie, of de cosmetica afdeling in een luxe warenhuis.
Je vindt het dus leuk om producten te adviseren en te verkopen, die te maken hebben met de lichamelijke en uiterlijke verzorging van mensen. Je weet goed te luisteren naar de wensen van de klant en vertaald dit naar een deskundig advies. Je houding is klantgericht, sociaal, communicatief vaardig en flexibel. Serviceverlening heb je hoog in het vaandel staan.

De opleiding Verkoopmedewerker Parfumerie een zeer praktijkgerichte opleiding. De cosmeticabranche is volop in beweging en de opleiding Verkoopmedewerker Parfumerie speelt in op deze bewegingen en bereidt je vakkundig voor op een baan in een parfumerie.

Na het afronden van deze opleiding kun je eventueel doorstromen naar een opleiding op MBO-niveau 3 zoals ‘Zelfstandig Make-up Artist’ of ‘Vertegenwoordiger Cosmetica’.

 • Voor wie?

  De opleiding Verkoopmedewerker Parfumerie is voor iedereen die in een parfumerie, cosmetica winkel of warenhuis met een cosmetica afdeling wil gaan werken.


  Opzet

  De opleiding Verkoopmedewerker Parfumerie bestaat uit 3 modules van 8 lessen. Twee modules hebben 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen en 1 module heeft 8 bijeenkomsten.

  Je volgt een begeleidingsprogramma waarin je ondersteunt wordt bij het maken van praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage.
  Dit programma bestaat uit 6 lessen. Deze lessen worden verspreid over de duur van de opleiding. Daarnaast wordt je begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je voorbereid op de praktijkgerichte examens.
  Een bekwame docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

 • Stage

  Het is verplicht om een stage te doorlopen, waarin je relevante werkervaring opdoet bij een leerbedrijf.

  Tijdens de stage ga je in de praktijk aan de slag met wat je leert in je opleiding. Je maakt ook diverse praktijkopdrachten die je daarna uitwerkt in je praktijkportfolio.

  Je kunt beginnen met de stage wanneer je zelf wilt. Het verplicht aantal stage-uren voor deze opleiding is 480 uur. Wanneer je al een baan hebt kun je, mits jouw werkgever een erkend leerbedrijf is of wordt, jouw arbeidsuren met de verplichte stage uren verrekenen. Over het algemeen werk je vier dagen in de week (32 uur). Het minimale aantal uren per week dat je moet werken is 20 uur. Belangrijk is dat het aantal uren dat je werkt op het contract staat; er mag niet worden gewerkt met een 0-uren contract.

 • Afstuderen

  Je rondt de modules af met een mondeling examen of met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een gesprek over je complete praktijkportfolio.


  Officieel diploma

  Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt en je praktijkportfolio wordt ook met een voldoende beoordeeld, ontvang je van Scheidegger het officiële diploma ‘MBO Balie- en Shopmedewerker, niveau 2’.

  Klik onderaan op details voor meer informatie en het studieprogramma

Start: In overleg, neem contact met ons op.
Aantal plaatsen: 20
Aangemeld: 0
Beschikbaar: 20
Prijs: € 8.500,00

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl