MBO Manager Cosmetica

Wil jij manager worden en een eigen parfumerie of cosmeticawinkel gaan runnen en wil je op een professionele wijze instromen in de beauty- en cosmeticabranche? Kies dan voor de opleiding Manager Cosmetica!

In deze MBO-opleiding word je opgeleid tot filiaalmanager in de beauty- en cosmeticabranche. Als filiaal manager ben je verantwoordelijk voor de omzet en moet je de juiste keuzes maken met het beschikbare budget om een zo’n hoog mogelijke omzet te realiseren. Je coördineert de ontvangst en opslag van goederen, de afhandeling van verkooptransacties en de inrichting van de winkel.

Uiteraard draag je veel verantwoordelijkheid en stuur je het personeel van de winkel aan. Ook bewaak je het imago van je filiaal. Je bent zelfstandig, ambitieus en beschikt over een professionele instelling. Wil je een praktijkgerichte opleiding van hoog niveau?
De opleiding Manager Cosmetica biedt jou dan het perfecte diplomatraject.

 • Voor wie?

  De opleiding Manager Cosmetica is voor iedereen die graag verantwoordelijk wil zijn voor een parfumerie of ander filiaal binnen de beauty- en cosmeticabranche. Deze opleiding is ook geschikt voor ieder een die de functie van filiaalmanager al bekleedt maar daar graag nog meer over willen leren.

  Opzet

  De opleiding Manager Cosmetica bestaat uit 10 modules van 8 lessen. 8 modules hebben 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen, 2 modules hebben 8 bijeenkomsten.

  Je volgt een begeleidingsprogramma waarin je ondersteunt wordt bij het maken van praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 12 lessen. Deze lessen worden verspreid over de duur van de opleiding. Daarnaast wordt je begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een bekwame docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

 • Stage

  Het is verplicht om een stage te doorlopen, waarin je relevante werkervaring opdoet bij een leerbedrijf.
  Tijdens de stage ga je in de praktijk aan de slag met wat je leert in je opleiding. Je maakt ook diverse praktijkopdrachten die je daarna uitwerkt in je praktijkportfolio. Je kunt beginnen met de stage wanneer je zelf wilt.
  Het verplicht aantal stage-uren voor deze opleiding is 960 uur.
  Wanneer je al een baan hebt kun je, mits jouw werkgever een erkend leerbedrijf is of wordt, jouw arbeidsuren met de verplichte stage uren verrekenen.

  Over het algemeen werk je vier dagen in de week (32 uur). Het minimale aantal uren per week dat je moet werken is 20 uur. Is dit niet haalbaar? Belangrijk is dat het aantal uren dat je werkt op het contract staat; er mag niet worden gewerkt met een 0-uren contract.

 • Afstuderen

  Je rondt de modules af met een mondeling examen of met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een gesprek over je complete praktijkportfolio.

  Officieel diploma

  Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt en ook je praktijkportfolio met een voldoende wordt beoordeeld, ontvang je van Scheidegger het officiële diploma ‘MBO Filiaalmanager, niveau 4’.

  Klik onderaan op details voor meer informatie en het studieprogramma

Start: In overleg, neem contact met ons op.
Aantal plaatsen: 20
Aangemeld: 0
Beschikbaar: 20
Prijs: € 13.500,00

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl