MBO Vertegenwoordiger Cosmetica

Wil jij ambassadeur worden van een cosmeticabedrijf en hiervoor een vakgerichte opleiding volgen? Ambieer jij een afwisselende en uitdagende baan in een heel bijzondere branche?
Als vertegenwoordiger van een cosmeticabedrijf ga je naar parfumerieën, luxe warenhuizen en detaillisten om een cosmeticamerk te representeren.
Je verzorgt de inkoop en verkoop en probeert deze te stimuleren.
Je introduceert nieuwe producten en probeert de omzet aan te sturen.
Je bent klantgericht, sociaal en flexibel.

De opleiding Vertegenwoordiger Cosmetica biedt jou dan het perfecte diplomatraject. In deze MBO-opleiding word je opgeleid tot commercieel medewerker in de buitendienst met specialisatie cosmetica. Een unieke opleiding die alleen bij Beautypartner te volgen is!

Na voltooiing van deze opleiding kun je eventueel doorstromen naar een opleiding op MBO-niveau 4 zoals de opleiding Manager Cosmetica.

 • Voor wie?

  De opleiding is bedoelt voor iedereen die zich wil bekwamen tot verkoper of accountmanager in een buitendienstfunctie en hiervoor het erkende MBO-diploma wil behalen.

  Opzet

  De opleiding Vertegenwoordiger Cosmetica bestaat uit 6 modules van 8 lessen. 4 modules hebben 6 bijeenkomsten en 2 e-Learninglessen. 2 modules hebben 8 bijeenkomsten.

  Je volgt een begeleidingsprogramma waarin je ondersteunt wordt bij het maken van praktijkopdrachten, het vullen van je praktijkportfolio en je stage. Dit programma bestaat uit 6 lessen. Deze lessen worden verspreid over de duur van opleiding. Je wordt begeleid door een praktijkcoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een bekwame docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk.

 • Stage

  Het is verplicht om een stage te doorlopen, waarin je relevante werkervaring opdoet bij een leerbedrijf.
  Tijdens de stage ga je in de praktijk aan de slag met wat je leert in je opleiding. Je maakt ook diverse praktijkopdrachten die je daarna uitwerkt in je praktijkportfolio. Je kunt beginnen met de stage wanneer je zelf wilt.
  Het verplicht aantal stage-uren voor deze opleiding is 640 uur. Wanneer je al een baan hebt kun je, mits jouw werkgever een erkend leerbedrijf is of wordt, jouw arbeidsuren met de verplichte stage uren verrekenen.

  Over het algemeen werk je vier dagen in de week (32 uur). Het minimale aantal uren per week dat je moet werken is 20 uur. Belangrijk is dat het aantal uren dat je werkt op het contract staat; er mag niet worden gewerkt met een 0-uren contract.

 • Afstuderen

  Je rondt de modules af met een mondeling examen of met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding heb je een gesprek over je complete praktijkportfolio.

  Officieel diploma

  Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt en je praktijkportfolio met een voldoende wordt beoordeeld, ontvang je het officiële diploma ‘MBO Commercieel Medewerker Buitendienst, niveau 3’ van Scheidegger.

  Klik onderaan op details voor meer informatie en het studieprogramma

Start: In overleg, neem contact met ons op.
Aantal plaatsen: 20
Aangemeld: 0
Beschikbaar: 20
Prijs: € 10.500,00

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl