corner left-topcorner right-top
BEAUTYPARTNER®
Academy voor MBO Opleidingen
corner left-bottomcorner right-bottom

MBO Opleidingen

Beautypartner en Scheidegger

Beautypartner is een unieke samenwerking aangegaan met Scheidegger. Hierdoor profiteren studenten van veel kennis en expertise.
Scheidegger heeft de bevoegdheid om erkende MBO-dipoma’s uit te geven. Door de samenwerking met Scheidegger kan Beautypartner MBO opleidingen verzorgen. Dit garandeert de kwaliteit van de opleiding en waarde van je diploma.

Scheidegger opleidingen is als rechtspersoon bevoegd in het kader van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) MBO-opleidingen te verzorgen en mag daarom erkende MBO-diploma’s uitgeven. De MBO opleidingen van Beautypartner vallen onder de verantwoordelijkheid van Scheidegger.
Overzicht opleidingen

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een praktijkgerichte aanpak.
Geen theorie om de theorie, maar kennis die direct is toe te passen in de praktijk.

Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden waar je ook écht iets aan hebt. Het is dan ook verplicht om een stage te lopen die aansluit bij je opleiding.

De opleidingen maken gebruik van de zogeheten VAK-methode. Dit is een unieke opleidingsmethode ontwikkeld door Scheidegger voor volwassen die (weer) gaan leren. Dit houd in dat er intensief wordt begeleid door bedreven docenten en praktijkcoaches, zodat studenten daadwerkelijk een diploma behalen.

Studenten krijgen toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hierin kunnen zij alle informatie vinden over de opleiding die zij volgen en examens die zij moeten maken. Ook is e-Connect een gemakkelijke en snelle manier om te communiceren met docenten en medestudenten.

Stagebureau

Je bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkende stageplek. Indien je moeite hebt met het vinden van een leerbedrijf dan kan het Stagebureau van Scheidegger je hierbij begeleiden.

Het is geen probleem als je bij de start van je opleiding nog geen stageplek hebt gevonden. Je begint dan gewoon later tijdens de opleiding met je stageopdrachten.

Het Stagebureau is te bereiken op het volgende telefoonnummer: 035-7121992.Fiscaal voordeel voor BBL’ers

Als je al een baan hebt in de branche, dan kan jouw werkgever de gunstige “Subsidieregeling Praktijkleren” toepassen.
Daardoor kan je werkgever het grootste gedeelte van het lesgeld terugkrijgen via de belastingdienst.

Dat kan een maximaal fiscaal voordeel van € 2.700,00 opleveren.
Meer informatie op www.belastingdienst.nl

Voltijd of Deeltijd

Wanneer je de MBO-opleiding voltijd volgt dan ga je meestal 3 of 4 dagen naar school en loop je 1 of 2 dagen stage. Je kunt dan mogelijk in aanmerking komen voor studiefinanciering. Wanneer je de MBO-opleiding deeltijd volgt dan ga je meestal 1 dag in de week naar school en loop je 3 of 4 dagen stage. Je komt in dit geval niet in aanmerking voor studiefinanciering.
Op dit moment kun je je bij de Beautypartner Academy enkel voor deeltijd opleidingen aanmelden. Binnenkort zullen wij ook starten met voltijd MBO-opleidingen.

Studiefinanciering

Enkel voltijds MBO-opleidingen vallen onder de Wet studiefinanciering (WSF). Binnenkort zal ons aanbod worden uitgebreid met voltijd MBO-opleidingen. Alle studenten vanaf 18 jaar kunnen in aanmerking komen voor studiefinanciering bij Dienst Uitvoering Onderwijs ofwel DUO.

Meer informatie over de voorwaarden en de hoogte van de door jou aan te vragen studiefinanciering, vind je op: www.duo.nl/particulieren.

Taalkennis en rekenvaardigheden

In de MBO-opleidingen zijn talen en rekenvaardigheden een verplicht onderdeel. Voor volwassenen geldt dat ze op verschillende niveaus kennis en ervaring hebben met Nederlands en Engels. Hetzelfde geldt voor rekenvaardigheden.
Aan de hand van een uitgebreide intake wordt je voorkennis bepaald. Vaak blijkt op basis van een test bij de intake dat je al over voldoende kennis van rekenen en taal beschikt.
Wanneer dit niet het geval is, ontvang je een thuisstudiepakket waarmee je je goed kunt voorbereiden op het examen.
Wij brengen dan alleen de examenkosten in rekening.

Vrijstellingsaanvraag

Op basis van gelijkwaardige opleidingen kun je vrijstelling aanvragen. Je hebt dan al eerder aangetoond dat je de relevante onderwerpen op MBO-niveau beheerst. Bij je aanmelding wordt dit direct onderzocht. Je dient in alle gevallen diploma’s te kunnen overhandigen. Voor de behandeling van vrijstellingsverzoeken wordt € 150,00 in rekening gebracht.

Toelatingseisen

De volledige, erkende MBO-opleidingen zijn eigenlijk voor iedereen toegankelijk. Voor de opleidingen op niveau 2 is een diploma niet verplicht. Voor de opleidingen op niveau 3 en 4 geldt dat je met een MAVO diploma of een VMBO-diploma (TL of GL) kunt instromen. Maar ook een overgangsbewijs naar het vierde studiejaar van HAVO/VWO is voldoende om aan deze opleidingen deel te nemen.

Overigens geldt altijd dat ruime werkervaring binnen een relevant vakgebied een diploma kan compenseren. Mocht je je afvragen of je aan de formele instroomeisen voldoet, neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je graag of je je kunt inschrijven voor onze erkende MBO-opleidingen.

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl