Cosmetica Consultant 09-2017

Vergroot je zakelijk inzicht!

De cosmeticabranche is een boeiende branche. Het omvat een enorme verscheidenheid aan producten. Daarnaast is het een branche die volop in beweging is. De cursus Cosmetica Consultant speelt in op de huidige en toekomstige trends. Bovendien is de opleiding zeer praktijkgericht, het geleerde is direct in de praktijk toepasbaar!

Je wilt gaan werken als verkoper cosmetica in een parfumerie, of de cosmetica afdeling in een luxe warenhuis. Je vindt het dus leuk om producten te adviseren en te verkopen, die te maken hebben met de lichamelijke verzorging van mensen. Je weet goed te luisteren naar de wensen van de klant en vertaald dit naar een deskundig advies. Je houding is klantgericht, sociaal, communicatief vaardig en flexibel. Serviceverlening heb je als verkoper hoog in het vaandel staan.

Branchediploma

De cursus leidt op tot cosmetica consultant en hiermee verkrijg je het Bodepa branchediploma. Dit is de branchekwalificatie voor een deskundige advisering over producten in de cosmeticabranche. De cursus is een must voor medewerkers in parfumeriespeciaalzaken. In deze cursusopleiding leer je de vakkennis en vaardigheden die je nodig hebt om het beroep goed uit te kunnen oefenen.

Tijdens de cursus krijg je niet alleen klassikaal les. Er wordt ook van je verwacht dat je een aantal uren per week zelfstandig studeert. Tijdens deze uren ben je alleen of in een groep bezig met projecten waarin de leerstof van alle vakken aan de orde komt. Zo leer je zelfstandig te werken, eigen verantwoordelijkheid te nemen en samen te werken. Allemaal vaardigheden die je als verkoper goed kunt gebruiken!

De cursus Cosmetica Consultant geeft je de mogelijkheid om op een professionele manier in te stromen in de cosmeticabranche. Voor studenten die reeds werkzaam zijn in de cosmetica/parfumeriebranche zal de opleiding een verdieping en verbreding opleveren van algemene vak- en warenkennis. Bovendien vergroot het zakelijk inzicht. De opleiding is er op gericht de juiste bagage mee te geven om binnen het vakgebied verder te groeien.

Na het behalen van het diploma is er de mogelijkheid door te stromen naar de praktijkcursus Maquillage Professionnel van Beautypartner. Je kunt je uiteraard ook meteen inschrijven als werkzoekende bij Beautypartner Intermediair om in aanmerking te komen voor werkzaamheden voor de luxe cosmeticamerken.

Beroepsmogelijkheden

De cursus Cosmetica Consultant is bedoeld voor iedereen die wil gaan werken als verkoper van cosmetica in een parfumerie, of de cosmetica afdeling in een luxe warenhuis. Je gaat producten adviseren en verkopen. Je gaat luisteren naar de wensen van de klant en deze vertalen naar een deskundig advies. Je hebt een klantgerichte, sociale, communicatief vaardige en flexibele houding.

Voor studenten die reeds werkzaam zijn in de cosmetica/parfumeriebranche zal de cursus een verdieping en verbreding opleveren van algemene vak- en warenkennis. De cursus is er op gericht de juiste bagage mee te geven om binnen het vakgebied verder te groeien.

Toelatingseisen

Voor deze cursus gelden geen specifieke eisen. Inzet en motivatie zijn een must.

Bijzonderheden

De prijs van de cursus is inclusief lesboeken. De cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten.

Lesagenda

 • De huid hoofdstuk 1 en 2
 • De huid hoofdstuk 3
 • De huid hoofdstuk 4
 • De huid (toets) Cosmetica hoofdstuk 1
 • Cosmetica hoofdstuk 2
 • Cosmetica hoofdstuk 3
 • Cosmetica hoofdstuk 4
 • Cosmetica hoofdstuk 5, 6 en 7
 • Cosmetica Toets Make-up 1, 2 en 3
 • Make-up hoofdstuk 4, 5 en praktijkmiddag
 • Make-up Toets Parfum hoofdstuk 1 en 2
 • Parfum hoofdstuk 3 en 4
 • Parfum hoofdstuk 5, 6 en 7
 • Parfum Toets Algemene Branchekennis hoofdstuk 1 en 2
 • Theorie-examen, oefenen praktijk en praktijkexamen-middag

Details

Start: maandag 04 september 2017 - 10:00
Einde: maandag 11 december 2017 - 13:00
Aantal plaatsen 15
Aangemeld 0
Beschikbaar 15
Prijs € 1.999,00
Aantal lessen 15
Locatie Beautypartner - Rotterdam
Inschrijven is niet meer mogelijk
info

Veelgestelde vragen

Is het verplicht jullie materialen aan te schaffen?

De koffers met producten en materialen (hairstyling en visagiekoffer) zijn verplicht.
Dit om ervoor te zorgen dat er gewerkt wordt met degelijke, goede producten en materialen. Dit vinden wij enorm belangrijk en daarom stellen wij het kopen van de koffer verplicht.
Het is niet mogelijk om maar een aantal dingen uit de koffer via ons te bestellen.

Het lijkt mij onmogelijk om voor elke les een model te vinden, hoe doe ik dat?

Natuurlijk is het niet onmogelijk een model te vinden!
Er bestaan diverse sites waar je meiden kunt contacten welke heel graag model willen zijn! Wij van Beautypartner vinden het enorm leerzaam wanneer je een model zoekt via internet, omdat je na het afronden van je opleiding ook in aanraking zal komen met voor jou onbekende mensen.

Wanneer weet ik het rooster voor de cursus die ik wil gaan volgen?

Beautypartner gaat niet mee in de (regionale) vakantieperiodes.
Wanneer je dus elke donderdag les hebt en de cursus bestaat uit 20 lessen dan kun je precies uittellen welke dagen je les hebt en wanneer je examen plaats zal vinden.
Beautypartner behoudt zich het recht voor het lesrooster te wijzigen. Wijzigingen zullen aan de betrokken studenten zo spoedig mogelijk kenbaar worden gemaakt.

Kan ik lessen inhalen wanneer ik een les moet missen wegens omstandigheden?

Heb je een les gemist, dan kun je deze inhalen op een nader overeen te komen datum.
Je boekt dan een privé les. Hieraan zijn kosten verbonden.

Als ik een cursus volg, hebben we dan ook vakantie zoals de mei vakantie?

Nee, er zijn geen vakanties ingepland omdat de vakantie periodes per regio verschillend zijn en we studenten hebben uit heel Nederland.
Onze cursussen starten het hele jaar door hiermee moet je dus rekening houden voordat je je inschrijft.

Is het mogelijk een keertje mee te kijken in de les?

Enkel op de geplande open dagen is het mogelijk een kijkje te nemen bij ons.
Hierbij wordt er zoveel informatie gegeven en kun je alles vragen zodat het hele concept duidelijk is voordat je aan de cursus begint.
Op de website kun je de data voor de open dagen terugvinden.

Kan ik een rondleiding krijgen bij Beautypartner?

Elk jaar is er genoeg gelegenheid om onze open dagen te bezoeken.

Wanneer mag ik de gevorderde visagie cursus Maquillage Prestige volgen?

Je dient je vaardigheid, enthousiasme en gedrevenheid te hebben laten zien in de visagie cursus Maquillage Professionnel alvorens je kunt doorstromen naar de gevorderden visagie cursus Maquillage Prestige.
Cursisten van andere opleiders dienen eerst een toelatingstoets te doen alvorens zij kunnen instromen in de gevorderden visagie cursus Maquillage Prestige van Beautypartner.
Wil je deze toets doen, neem dan contact met ons op.

BEAUTYPARTNER

Professionals in Beauty

BP

 Contact gegevens

Landelijk hoofdkantoor:

BEAUTYPARTNER B.V.
Eendrachtsweg 36
3012 LC Rotterdam

Telefoon: +31(0)10 417 7 417
Fax: +31(0)10 417 7 418
E-mail: academy@beautypartner.nl